Roetgerink Foundation

Ter gelegenheid van het 160-jarig jubileum van Roetgerink Mode en Schoenen is op initiatief van Paul Roetgering, directeur van Roetgerink Mode en Schoenen, op 17 december 2014 de Roetgerink Foundation opgericht.

Doelstelling

De Roetgerink Foundation stelt zichzelf ten doel om een bijdrage te leveren aan het welzijn van kinderen, gezinnen en de maatschappij in het algemeen. De Roetgerink Foundation tracht dit doel te bereiken door het ondersteunen en sponsoren van initiatieven en goede doelen die vanuit een maatschappelijke betrokkenheid en met een toekomstige visie zijn ontstaan. Samenwerking is hierbij een belangrijk, steeds terugkerend thema.

De voornaamste doelen:

 • Het ondersteunen en sponsoren van kleinschalige projecten in een ruime regio rond Enter - projecten gericht op hulpbehoevende gezinnen die door ziekte of financiële nood een beetje extra steun kunnen gebruiken - om zo een bijdrage te leveren aan het welzijn van de kinderen en gezinnen in de regio.
 • Het ondersteunen en sponsoren van kleinschalige projecten in en rond het dorp Karatu, Tanzania - projecten gericht op het bevorderen van onderwijs en sport - om zo een bijdrage te leveren aan het welzijn van de kinderen en gezinnen in dit dorp.

De Roetgerink Foundation is ingeschreven in het KvK-register onder het nummer: 62073931 en handelt onder de naam Stichting Roetgerink Foundation.

Bestuur

Het Stichting Roetgerink Foundation-bestuur bestaat uit:

 • mevr. Daniëlle van Marle (contactpersoon)
 • dhr. Sirun Aykaz
 • dhr. Marc van Geuns
 • dhr. Hans Heideman (contactpersoon)
 • dhr. Bernard Kobes
 • dhr. Chris Kroot
 • dhr. Marcel Roetgering

Postadres

Stichting Roetgerink Foundation
Dorpsstraat 148
7468 CR Enter

www.roetgerinkfoundation.nl


Vrienden van de foundation

Onlangs heeft Roetgerink een avond georganiseerd voor merkfabrikanten om nader kennis te maken met de Roetgerink Foundation. Ze konden vervolgens aangeven of ze een Vriend van de Foundation willen worden en hiermee een constante ondersteuning willen bieden aan de doelen die de Foundation steunt. De volgende fabrikanten zijn al Vriend van de Roetgerink Foundation: Arma, Blackstone, Poools, Gardeur, Ledûb, Cavallaro, GateOne, Roberto Sarto, State of Art, Studio Anneloes, Meyer, Carl Gross en N.Z.A.

 

De Roetgerink Plastic Tas

Met ingang van 1 januari 2016 moet Roetgerink voldoen aan de nieuwe Europese wet die bepaalt dat een winkelier een vergoeding aan de klant dient te vragen voor het meegeven van een plastic tas. Roetgerink Mode en Schoenen vraagt hiervoor € 0,01 per tasje. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de Roetgerink Foundation.


Lopende Projecten/Aangekondigde Projecten

 • Ondersteuning Voedselbank Overijssel
  Op 17 december 2014 is gestart met het ondersteunen van gezinnen die via de Voedselbank hulp ontvangen. Voor dit project werkt de Stichting Roetgerink Foundation samen met RTV Oost en de Overijsselse Voedselbanken.
 • De bouw van een hostel bij de Chaenda Secundairy School Karatu - Tanzania
  In 2016 is gestart met de bouw van een hostel bij de Chaenda Secundairy School in Karatu. Dit dorp ligt in het noordoosten van Tanzania, naast het Kilimanjarogebergte. Zo'n 250 tieners die in een straal van 30 km rond Karatu wonen krijgen hier les. Maar de wegen zijn erg slecht en de afstand is te groot om elke dag naar huis te gaan. Vooral meisjes haken hierdoor af. Met de bouw van dit hostel hebben zij een veilige plek om te overnachten en van daar elke dag naar school te gaan.
 • Verwendag
  December 2016 heeft er een wensboom in Roetgerink's Koffiekökk'n gestaan. De Roetgerink Foundation heeft uit deze wensen een selectie gemaakt en begin maart een complete verwendag georganiseerd voor mensen die het erg moeilijk hebben. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door: Assink Pure Identity, Landgoed De Uitkijk en Brasserie R-1854.


Doneren?

Wilt u doneren? Heel graag! Ook initiatieven om geld in te zamelen zijn welkom!

U kunt uw gift overmaken op:

Naam: Stichting Roetgerink Foundation
IBAN: NL 14 RABO 0300764502

De stichting heeft een ANBI-status.

Fashion punten sparen, exclusieve aanbiedingen en nog veel meer voordeel!

Naar Fashion Card
Divide