Winkeltas
Menu

Hulp nodig?

Wij helpen u graag verder

Filters

Privacy Statement

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Roetgerink Mode en Schoenen acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:
  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.Roetgerink Mode en Schoenen is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen.

Om welke persoonsgegevens gaat het

Bij het gebruiken van onze (web)winkel verkrijgen wij bepaalde gegevens van u. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:
  • NAW-gegevens;
  • Telefoonnummer;
  • Factuur-/verzendadres;
  • E-mailadres;
  • Geslacht;
  • Geboortedatum.

Voor welke doeleinden verzamelen wij uw persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens kunnen voor verschillende doeleinden worden verwerkt.

(Online) Account

U kunt zowel in onze winkel als online een account aanmaken.
Bij registratie, zowel in de winkel als online, ontvangt u een uniek klantnummer. Dit klantnummer is gekoppeld aan uw aankopen en de door u opgegeven persoonsgegevens. We herkennen u in de winkel aan uw klantkaart – Fashion Card - en online door in te loggen met de door u opgegeven inloggegevens.

Registratie maakt het onder andere mogelijk om online uw gegevens in te kunnen zien en aan te kunnen passen. Door registratie kunnen tevens uw off- en online aankopen aan uw account worden gekoppeld waardoor u deze ook online kunt inzien. Indien u zich ook heeft aangemeld voor onze online nieuwsbrief kunnen wij uw aankoopgegevens gebruiken op de nieuwsbrieven op uw interesses aan te passen.
Met een (online) account spaart u met iedere aankoop – zowel online als offline - voor korting. De door u gespaarde korting wordt maximaal twee keer per jaar uitgekeerd in de vorm van een Persoonlijke WaardeCheque. Deze ontvangt u samen met ons fashion magazine, de Modeview. Ook kan het zijn dat u bijvoorbeeld op basis van uw voorkeuren persoonlijke uitnodigingen ontvangt voor events.

Wij zullen uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze (web)winkel kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Wij analyseren klantgegevens om meer inzicht te krijgen in onze klanten en hun wensen en behoeftes. Dit maakt het mogelijk u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.

Het aanmaken van een account is vrijwillig en kosteloos. Vanzelfsprekend kunt u ook aankopen doen in onze winkels en op onze webshop zonder gebruik te maken van een account.

Online account - persoonsgegevens
Bij het aanmaken van een account vragen wij u om uw naam, adres, e-mailadres en geslacht. Met deze gegevens kunnen wij een (online) account voor u creëren. Na online registratie bewaren wij de door u opgegeven persoonsgegevens in het kader van uitvoering van de overeenkomst.

Registratie in onze winkel - persoonsgegevens
Bij registratie in onze winkel – het aanvragen van een Fashion Card - vragen wij u om uw naam, adres, e-mailadres, geslacht en geboortedatum. U bepaalt zelf welke gegevens u doorgeeft. Om uw account te kunnen creëren hebben wij in ieder geval uw naam en adres nodig. Als u ook online uw gegevens wilt kunnen inzien hebben wij daarnaast uw e-mailadres nodig. Na registratie bewaren wij de door u opgegeven persoonsgegevens in het kader van uitvoering van de overeenkomst.

Online Fashion Card Aanvragen-formulier
Bij het online aanvragen van een Fashion Card vragen wij u om uw naam, adres, e-mailadres en geslacht. Met deze gegevens kunnen wij een account voor u creëren. Uw adres wordt tevens gebruikt voor het toesturen van de Fashion Card. Door uw e-mailadres op te geven kunt u uw online account activeren waardoor u ook online uw gegevens en aankopen kunt inzien. De door u doorgegeven gegevens worden bewaard in het kader van uitvoering van de overeenkomst.

Online bestellen

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst via onze webshop, maken wij voor de afhandeling daarvan gebruik van uw persoonsgegevens.

Betalingen
Wij registeren transactiegegevens zodat we de betaling en een eventuele terugbetaling kunnen verwerken. We maken hiervoor gebruik van de beveiligde betaalomgeving van Ingenico e-Commerce Solutions SPRL.
Ten behoeve van de fiscale bewaarplicht worden transactiegegevens zeven jaar bewaard.
Wanneer u met een creditcard betaalt, dan is het mogelijk dat Ingenico een fraudecheck uitvoert om te achterhalen of de creditcard is of kan worden gebruikt voor frauduleuze handelingen voordat zij de betaling accepteren.
Wanneer u kiest voor achteraf betalen via AfterPay, dan geven we uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum en orderbedrag door aan AfterPay. AfterPay voert het volledige betaalproces voor ons uit. Ter goedkeuring van uw keuze voor AfterPay voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid.

Afhandeling bestelling
Voor de afhandeling van uw bestelling gebruiken we uw naw-gegevens om het pakket naar u te versturen en uw e-mailadres om u op de hoogte te houden van de status van uw bestelling. Indien nodig voor een goede afhandeling van uw bestelling kunnen wij deze gegevens delen met externe partijen zoals PostNL.
Deze partijen mogen uw gegevens alleen gebruiken voor het doeleinde waarmee we ze met hen delen. Ze mogen uw gegevens dus niet zelfstandig gebruiken of delen met anderen.

Bestellen als gast
Op onze webshop kunt u ook een bestelling plaatsen zonder het aanmaken van een account. De gegevens die wij van u vragen zijn nodig voor de afhandeling van uw bestelling. De door u doorgegeven gegevens worden alleen gebruikt voor de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze webwinkel kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Bezoek aan onze winkel

Bestellingen en maatwerk
Wanneer we een artikel voor u bestellen, een artikel voor u vermaken, of wanneer u maatwerk samenstelt vragen we uw naam, adres en telefoonnummer zodat we u kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de service.

Betalingen
Wanneer u een aankoop doet in onze winkel, registreren wij de transactiegegevens zodat we de betaling kunnen verwerken. Transactiegegevens worden ten behoeve van de fiscale bewaarplicht zeven jaar bewaard.

Cameratoezicht
Roetgerink Mode en Roetgerink Schoenen zijn voorzien van camerabeveiliging. Hiermee bewaken we de veiligheid van onze klanten, ons personeel en uw en onze eigendommen.

Gebruik van onze website

Cookies
Op onze webwinkel wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst.
Wanneer u onze webwinkel voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij u uitleggen waarom wij cookies gebruiken en hoe u de cookie-instellingen kunt aanpassen.
Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.
Wij willen graag uw privacy, de gebruiksvriendelijkheid en het commerciële belang zoveel mogelijk waarborgen en vinden het daarom van groot belang dat u weet welke cookies wij waarom inzetten. In onze cookieverklaring kunt u al deze informatie terugvinden.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder hebben wij Google niet toegestaan de verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten, tenzij wij deze expliciet aan onze website hebben gekoppeld. Google AdWords, Google Tag Manager en Google Search Console vallen onder deze gekoppelde diensten. Wij laten IP-adressen anonimiseren, tenzij u akkoord gaat met het plaatsen van tracking cookies.
In onze cookieverklaring vindt u uitgebreide informatie over welke cookies waarvoor en door wie worden gebruikt.

Advertenties
Onze webwinkel vertoont advertenties op bijvoorbeeld Google-producten, sociale media en affiliates. Meer informatie over de werking van advertenties vindt u terug in onze cookieverklaring.

Klantenservice

Ons klantenserviceteam helpt u graag. U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Contact via e-mail
U kunt ons per e-mail bereiken. Hierbij kiest u zelf welke gegevens u verstrekt. Het kan zijn dat wij u om aanvullende informatie vragen om uw contactverzoek inhoudelijk te kunnen behandelen.
Wanneer u een e-mail stuurt naar onze klantenservice worden uw gegevens, uw bericht en onze reactie hierop niet langer bewaard dan dat noodzakelijk is voor het doeleinde waarvoor we ze hebben verzameld.

Contact via telefoon
Wij nemen geen telefoongesprekken op. Wel worden er, zodat we uw verzoek in behandeling kunnen nemen, notities gemaakt over de inhoud van het telefoongesprek. Bij telefonisch contact kunnen wij u vragen om persoonlijke gegevens, zoals u naam, e-mailadres en telefoonnummer zodat wij contact met u kunnen opnemen over de afhandeling van uw verzoek.
Uw gegevens worden niet langer bewaard dan dat noodzakelijk is voor het doeleinde waarvoor we ze hebben verzameld.

Contact via WhatsApp of sociale media
U kunt ons via WhatsApp en sociale media bereiken. Hierbij kiest u zelf welke gegevens u verstrekt. Het kan zijn dat wij u om aanvullende informatie vragen om uw contactverzoek inhoudelijk te kunnen behandelen.
Wanneer u via WhatsApp of sociale media contact met ons opneemt worden uw gegevens, uw bericht en onze reactie hierop niet langer bewaard dan dat noodzakelijk is voor het doeleinde waarvoor we ze hebben verzameld.

Contactformulier
Wij bieden via onze website de mogelijkheid om vragen te stellen middels een contactformulier. Hierbij wordt u gevraagd diverse gegevens in te vullen zodat wij uw vraag kunnen behandelen. U kiest zelf welke gegevens u daarbij verstrekt. Om u inhoudelijk van een reactie te kunnen voorzien hebben wij in ieder geval uw naam en e-mailadres nodig.
De gegevens die u ons toestuurt en onze reactie hierop worden niet langer bewaard dan dat noodzakelijk is voor het doeleinde waarvoor we ze hebben verzameld.

Plan een afspraak-formulier
Op Roetgerink.nl kunt u via een speciaal hiervoor bedoeld formulier een afspraakverzoek indienen voor één van onze services. Voor het in behandeling kunnen nemen van uw afspraakverzoek vragen wij u in ieder geval om uw naam, e-mailadres, telefoonnummer.
U kunt uw verzoek ook telefonisch bij ons neerleggen. Dan wordt u gevraagd naar dezelfde gegevens.
Wij zullen uw gegevens niet voor andere doeleinden gebruiken. Wij zullen uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze (web)winkel kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Deelname aan evenementen

Wanneer u zich aanmeldt voor een evenement van Roetgerink vragen wij u om uw naam en uw e-mailadres. In het kader van uitvoering van de overeenkomst, om uw deelname aan het evenement mogelijk te maken, verwerken en bewaren wij de door u opgegeven persoonsgegevens.

Deelname Jubileumprijzen

De campagne ‘Wie jarig is trakteert” loopt van 12 maart 2019 tot en met 12 december 2019. Bij iedere aankoop, binnen deze periode, in onze winkels en/of webshop ontvangt u een flyer met hierop een unieke actiecode. Om kans te maken op één van de jubileumprijzen vult u op www.roetgerink.nl/165 samen met enkele persoonsgegevens uw unieke actiecode in.

Middels uw telefoonnummer en e-mailadres kunnen wij contact met u opnemen indien u een prijs heeft gewonnen. Uw adresgegevens kunnen worden gebruikt voor het toesturen van de door u gewonnen prijs. Uw geboortedatum geeft ons inzicht in de leeftijd van de deelnemers van deze actie.

Uw e-mailadres wordt niet automatisch toegevoegd aan ons online nieuwsbriefledenbestand. Indien u de online nieuwsbrief wenst te ontvangen kunt u dit onderaan het formulier aangeven.

Mocht u een Roetgerink-klantnummer hebben dan kunt u onderaan het deelnameformulier aangeven of wij de door u ingevoerde gegevens in onze database mogen controleren en eventueel aanpassen/aanvullen.

Bij het winnen van een prijs kunnen wij namen en/of een foto van de prijswinnaars publiceren op onze website en sociale media kanalen. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u dit aangeven.

Wij zullen uw gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze (web)winkel en/of deze actie kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Deelname aan deze actie is vrijwillig en kosteloos.

Overige communicatie

Via onderstaande aanvullende manieren kunnen wij met u communiceren.

Online Nieuwsbrief
Wij bieden een online nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden per e-mail willen informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Uw e-mailadres wordt slechts met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Reclame per post
Na uw toestemming kunnen wij u ook per post op de hoogte brengen van onze nieuwe producten en diensten. Zo ontvangt u de Persoonlijke WaardeCheque samen met de Modeview maximaal twee keer per jaar, bij voldoende gespaarde punten, per post op het door u opgegeven adres. Daarnaast kan het voorkomen dat u op basis van uw koopgedrag wordt geselecteerd voor, voor u interessante events. De uitnodigingen voor deze events worden maximaal 4 keer per jaar per post verstuurd.

Publicatie
Wij publiceren uw klantgegevens niet.

Beveiliging

Wij vinden het belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat uw gegevens bij ons in goede handen zijn. Wij doen er dan ook alles aan om uw gegevens goed te beveiligen. Wij nemen fysieke, elektronische en procesgerichte beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te voorkomen. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord;
  • De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem;
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert.

Bewaartermijnen

Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan dat noodzakelijk is voor het doeleinde waarvoor we ze hebben verzameld. Tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist, zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens.

Aan wie verstrekken wij uw gegevens

In overeenstemming met dit privacybeleid kunnen wij uw gegevens delen met derden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan betaalpartners, verzendpartners, IT-dienstverleners en mediabureaus. Deze derde partijen treden in dit geval op als verwerker voor Roetgerink Mode & Schoenen B.V.. Wij dragen zorg dat deze partijen technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen nemen ter bescherming van uw gegevens. Hiertoe hebben wij een verwerkersovereenkomst met de betreffende partijen afgesloten waarin onder andere is opgenomen dat zij uw gegevens uitsluitend zullen verwerken in opdracht van Roetgerink, dat zij deze gegevens niet zelfstandig mogen gebruiken of delen met anderen.

In overige gevallen verstrekken wij alleen gegevens aan derden met uw uitdrukkelijke toestemming, of indien wij hiertoe verplicht zijn op grond van wet- en regelgeving, of indien wij hiertoe genoodzaakt zijn als gevolg van een rechtszaak en/of in het geval wij dit nodig achten ter bescherming van eigen belangen.

In welke landen worden uw gegevens opgeslagen

In overeenstemming met dit privacybeleid kunnen wij uw gegevens delen met derden. Deze partijen kunnen zowel binnen als buiten de Europese Unie gevestigd zijn.
Uw gegevens worden bijna altijd opgeslagen binnen de Europese Unie en voldoen aan de eisen van de privacywet. Indien wij samenwerken met partijen buiten de Europese Unie, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, moeten deze partijen een door de Europese Commissie goedgekeurd beschermingsniveau waarborgen. Het EU-VS Privacy Shield-certificaat is hier een voorbeeld van. Deze partijen houden zich aan de Europese privacywetgeving waardoor wij uw privacy te allen tijde beschermen.

Uw rechten

Inzage en correctie

Voor vragen omtrent inzage en wijzigingen/correcties in uw persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. U kunt een verzoek indienen om een overzicht te ontvangen waarin zichtbaar is welke persoonsgegevens wij van u verwerken, hoe en waarom wij deze gegevens verwerken. Ook kunt u ons verzoeken tot het aanpassen van uw gegevens.

Verwijdering

Als u wilt dat wij uw persoonsgegevens en/of uw account verwijderen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Het is mogelijk dat enkele persoonsgegevens na uw verwijderingsverzoek worden bewaard. Bijvoorbeeld voor het afhandelen van een geplaatste bestelling of ten behoeve van de fiscale bewaarplicht.

Beperking verwerking

Via onze klantenservice kunt u door gegronde redenen aan te geven ons verzoeken tot beperking van verwerking van uw persoonsgegevens. Gegronde redenen zijn bijvoorbeeld: de gegevens zijn onjuist, de verwerking is onrechtmatig, of u maakt bezwaar.

Bezwaar

Via onze klantenservice kunt u bezwaar maken tegen het verwerken van uw persoonsgegevens. Dit houdt bijvoorbeeld in dat u zich te allen tijde kunt afmelden voor direct marketing en/of andere vormen van marketingcommunicatie. In onze online nieuwsbrieven is een afmeldlink opgenomen. Nadat uw afmelding is verwerkt zult u dergelijke communicatie niet meer ontvangen.

Dataportabiliteit

Via onze klantenservice kunt u ons verzoeken tot het verstrekken van uw persoonsgegevens in een – gestructureerde, veelgebruikte, machine leesbare - vorm die het voor u makkelijk maakt u uw gegevens te hergebruiken en door te geven aan een andere organisatie.

Intrekken toestemming

Indien u (uitdrukkelijke) toestemming heeft gegeven tot het verwerken van uw persoonsgegevens heeft u te allen tijde het recht om deze toestemming in te trekken. U kunt hiervoor terecht bij onze klantenservice. Het intrekken van uw toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van uw toestemming vóór de intrekking.

Ons verzoek tot aanvullende informatie

Om misbruik te voorkomen kunnen wij u bij bovenstaande verzoeken vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen.

Zelf uw gegevens beheren

Via onze website kunt u in de Mijn Account-omgeving zelf uw gegevens beheren. Onderstaande gegevens kunt u hier bekijken en wijzigen en/of aanvullen:
  • Aankopen: winkel en webshop aankopen bekijken.
  • Bezorgadressen: wijzigen, verwijderen en toevoegen.
  • E-mailadres: wijzigen.
  • Favorieten: bekijken, verwijderen en toevoegen.
  • Loyaliteit:actuele spaarpunten en openstaande Persoonlijke WaardeCheques bekijken.
  • NAW-gegevens: bekijken, wijzigen en aanvullen.
  • Nieuwsbrief: aanmelden voor de online nieuwsbrief.
  • Wachtwoord: wijzigen.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contact

Voor vragen of opmerkingen over dit privacybeleid kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 11-01-2019.

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.