Favorieten

U heeft nog geen favorieten toegevoegd.

Roetgerink, van marskramer tot webshop

Christiaan Roetgering begon 170 jaar geleden Roetgerink Mode en Schoenen. Hij heeft er voor gezorgd dat jij vandaag de dag bij ons kunt komen winkelen, en dat wij jou hierbij mogen helpen.

Christiaan Roetgering, marskramer en grondlegger van Roetgerink Mode

Roetgerink Mode en Schoenen is in 170 jaar uitgegroeid tot dé Modestraat van Twente. Christiaan Roetgering is de grondlegger van Roetgerink Mode en de overgrootvader van de huidige eigenaren. In 1854 trok Christiaan als marskramer met een echte “benne”, een soort mand volgeladen met kruidenierswaren, door de wijde omgeving van Enter. Hij kocht zijn goederen over van onder andere Twentse spinnerijen en huisweverijen. De koffieboon werd het best verkocht. Vandaar dat Christiaan al snel de bijnaam “De Boone” kreeg. Op de plek waar nu de huidige winkel staat begon Christiaan in 1867 bij zijn huis een winkel met kruidenierswaren. Al snel wordt het assortiment uitgebreid met stoffen en ondergoed. Begin 1900 word een café geopend bij de winkel. Vanwege de stijgende vraag naar goedkope confectie, begon Roetgerink in de naoorlogse jaren ook met de verkoop goedkope kleding. De winkel stond in die tijd al bekend om zijn vakkundige bediening en de klantvriendelijkheid. Van het begin af aan kreeg iedere klant een gratis kop koffie, een traditie die in stand is gehouden. De blijvende stijgende vraag naar goedkope kleding leidde tot specialisatie op het gebied van confectiekleding, met als gevolg dat de verkoop van lappen stof en kruidenierswaren niet langer kon worden voortgezet. Het café bleef tot in de jaren tachtig bestaan, daarna richtten de Roetgerings zich volledig op de mode.


Roetgering of Roetgerink?

Het is je waarschijnlijk al opgevallen, de winkelnaam en familienaam wordt op twee verschillende manieren geschreven. Hoe is dit ontstaan? De familienaam wordt geschreven met een g op het einde. Vroeger had men nog geen gedigitaliseerde systemen bij de Kamer van Koophandel. De winkel stond geregistreerd als “Roetgering’s kleer- en textielhandel”. Puur door spraakverwarring is de g een k geworden, en hierdoor is de winkel Roetgerink gaan heten.

170 jaar service

Roetgerink is nog steeds een familiebedrijf. Broers en neven staan tegenwoordig aan het roer van Roetgerink Mode en Schoenen. Zij zorgen er samen met ruim 200 enthousiaste medewerkers voor dat Roetgerink vandaag de dag nog steeds daarvoor staat waar het 170 jaar geleden mee is begonnen: de Twentse gastvrijheid en de vakkundige en klantgerichte bediening. De traditionele gastvrije service van het gratis kopje koffie is door de jaren heen uitgebreid met klantgerichte diensten als gratis parkeren, een kinderbioscoop, een eigen atelier, een Personal Shopper-service en een eigen taxiservice, de Fashion & Food Cab. De in 2014 opgerichte Roetgerink Foundation is het maatschappelijke hart van Roetgerink Mode en Schoenen.

Bij ons kunt u shoppen voor het hele gezin

Onze winkels begroeten jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land. Wij bieden je een brede collectie met de nieuwste modetrends, voor het hele gezin. Je kunt bij ons terecht als je op zoek bent naar kleding voor een bijzondere gelegenheid zoals een communie of een bruiloft. Ook voor de alledaagse gelegenheden, zoals werk en vrije tijd slaagt je bij ons zeker! Bij Roetgerink kan je kiezen uit vele Nederlandse en internationale topmerken voor dames, heren én kinderen. Een complete outfit, inclusief een mooi paar schoenen, kan je bij ons uitzoeken. Onze eigen brasserie, Brasserie R-1854, maakt een dag modeshoppen bij Roetgerink helemaal compleet!

Roetgerink’s eigen modelabel: R-1854

Modelabel R-1854 refereert aan de heritage en het DNA van Roetgerink Mode en Schoenen; de ‘R’ is van Roetgerink en 1854 staat voor het stichtingsjaar. Christiaan Roetgering (1834-1892), voorvader van de huidige familie Roetgering, startte in 1854 als marskramer. Hij ging met zijn handelswaren langs de deuren in de omgeving van Enter. Met stoffen, kruidenierswaren, fournituren en andere handel in de mand op zijn rug, de ‘benne’, bezocht hij zijn klanten. Hier start de geschiedenis van Roetgerink. Het modelabel R-1854 combineert al die jaren ondernemersgeest, textielkennis en heritage inéén.

Door jarenlange ervaring weten onze inkopers precies waar ze de mooiste en beste kwaliteiten in materialen kunnen inkopen en laten produceren, zodat we zeker zijn van de allerbeste kwaliteit en de juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Door steeds up-to-date te blijven van de laatste modetrends, middels het bezoeken van beurzen in binnen- en buitenland, weten we precies wat het modebeeld gaat brengen.

De collectie van R-1854 laat daarom altijd de juiste modekleuren zien, in kwaliteiten die elders voor een veel hogere prijs worden verkocht en pasvormen die perfect passen. Een combinatie die het eigen label R-1854 uniek maakt.
Op de hangtags aan de artikelen van R-1854 vindt u foto’s van vroeger uit de winkel en van familieleden.

De Roetgerink-webshop

Sinds september 2011 kunt u online 24 uur per dag, 7 dagen in de week lekker winkelen en genieten van onze mooie collecties. Mocht u er geen genoeg van krijgen, dan staan uiteraard ook in onze winkels in Enter alle enthousiaste medewerkers, en een lekkere kop koffie of thee, voor u klaar.

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.