Favorieten

U heeft nog geen favorieten toegevoegd.

Roetgerink Foundation 170 jaar

Ter gelegenheid van het 160-jarig jubileum van Roetgerink Mode en Schoenen is op initiatief van Paul Roetgering, directeur van Roetgerink Mode en Schoenen, op 17 december 2014 de Roetgerink Foundation opgericht. De Stichting Roetgerink Foundation heeft een ANBI-status en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In 2024 viert de Roetgerink Foundation haar 10 jarig bestaan. Met de slogan “10 jaar samen voor een beter welzijn“, mag de Foundation terug kijken op alweer 10 fantastische jaren.


Doelstelling van de Foundation

Het doel van de Stichting Roetgerink Foundation is om een bijdrage te leveren aan het welzijn van kinderen, gezinnen en de maatschappij in het algemeen. De Roetgerink Foundation ondersteunt en sponsort hiertoe initiatieven en goede doelen die vanuit een maatschappelijke betrokkenheid en met een toekomstige visie zijn ontstaan. Samenwerking is hierbij een belangrijk, steeds terugkerend thema.

Hoofddoelen van de Foundation

Het ondersteunen en sponsoren van kleinschalige projecten in een ruime regio rond Enter - projecten gericht op hulpbehoevende gezinnen die door ziekte of financiële nood een beetje extra steun kunnen gebruiken - om zo een bijdrage te leveren aan het welzijn van de kinderen en gezinnen in de regio.
Het ondersteunen en sponsoren van kleinschalige projecten in en rond het dorp Karatu, Tanzania - projecten gericht op het bevorderen van onderwijs en sport - om zo een bijdrage te leveren aan het welzijn van de kinderen en gezinnen in dit dorp.Vrienden van de foundation

Vrienden van de Foundation bieden een constante ondersteuning aan de doelen die de Foundation steunt. De volgende fabrikanten zijn Vriend van de Roetgerink Foundation: Arma, Poools, Gardeur, Ledûb, GateOne, Assink Pure Identity, Roberto Sarto, Giordano, Ichi, State of Art, Baileys, Pierre Cardin, Studio Anneloes, Thomas Maine, R2, Meyer, Carl Gross en Rino & Pelle.

Projecten

Een kleine greep uit de projecten van de Roetgerink Foundation.


Ondersteuning Voedselbank Overijssel

De Roetgerink Foundation ondersteunt gezinnen die via de Voedselbank hulp ontvangen. Zo ontvangen middelbare scholieren bijvoorbeeld fietsen, laptops en rugtassen. Ook worden er verjaardagspakketten uitgegeven zodat kinderen uit gezinnen in armoede toch hun verjaardag kunnen vieren. De foundation levert ook een bijdrage in het ondersteunen en opzetten van acties van/voor de Voedselbank Overijssel. Zo zamelen medewerkers van Roetgerink Mode & Schoenen jaarlijks producten in voor de Voedselbank.


Bouw van een hostel in Karatu

De Roetgerink Foundation levert een financiële bijdrage aan de bouw van een hostel bij de Chaenda Secondary School in Karatu. Dit dorp ligt in het noordoosten van Tanzania, naast het Kilimanjarogebergte. Zo'n 250 tieners die in een straal van 30 km rond Karatu wonen krijgen hier les. Maar de wegen zijn erg slecht en de afstand is te groot om elke dag naar huis te gaan. Vooral meisjes haken hierdoor af. Met de bouw van dit hostel hebben 52 meisjes een veilige plek om te overnachten en van daar elke dag naar school te gaan.


Donaties

Roetgerink Mode en Schoenen levert op verschillende manieren een financiële bijdrage aan de Roetgerink Foundation. Het doneren van de opbrengst van de Roetgerink Plastic Tas is daar een voorbeeld van.


De Roetgerink Plastic Tas

Op 1 januari 2016 is er een nieuwe Europese wet van kracht gegaan die bepaalt dat een winkelier een vergoeding aan de klant dient te vragen voor het meegeven van een plastic tas. Roetgerink Mode en Schoenen voldoet aan deze wet door € 0,01 per tasje bij de klant in rekening te brengen. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de Roetgerink Foundation.


Doneren?

Wilt u doneren? Heel graag! Ook initiatieven om geld in te zamelen zijn welkom!

Wilt u ook doneren? Scan dan de onderstaande QR code of klik hier!


De stichting heeft een ANBI-status.

Meer informatie over de stichting en alle lopende projecten vindt u op: www.roetgerinkfoundation.nl

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.