Winkeltas
Menu

Hulp nodig?

Wij helpen u graag verder

Filters

Geselecteerde filters

  • MYOMY

MYOMY

2 Producten
Filters
Filters

Geselecteerde filters

  • MYOMY

MYOMY

Het Nederlandse MYOMY – lees “my o my” – startte in 2007 een inspirerend ontwerpproces met als hoofdvraag: “Hoe zou de mode eruit zien als we bij het maken van mooie producten tegelijkertijd een bijdragen kunnen leveren aan betere leefomstandigheden voor mensen, dieren en onze aardbol?”.
Het enorme succes van de eerste handgemaakte, fairtradecollectie - MY PAPER BAG – was dé drijfveer om verder te gaan met het ontwerpen van iconische, duurzame, lederen producten. In nauwe samenwerking met zorgvuldig geselecteerde Nederlandse designtalenten ontstaan keer op keer iconische, eerlijke Dutch Design items.

MYOMY – MY PAPER BAG

In 2008 ontwerpt de Nederlandse designer Ramon Middelkoop de MY PAPER BAG. Inspiratiebron was een bijzondere tramreiziger. Een zwerver met een papieren tas. De tas was vies en oud, maar het model bleef mooi klassiek. Daarom wilde Ramon een nog duurzamer exemplaar ontwerpen. Gemaakt van luxe buffelleer. Van deze MY PAPER BAG Short Handle worden 75 stuks gemaakt. De allereerste fair trade tassencollectie van MYOMY is een feit.
Modejournalist Milou van Rossum plaatst in 2009 de tas in Volkskrant Magazine. Het artikel heeft als kop “Tas met inhoud”. In één dag worden maar liefst 900 MY PAPER BAG tassen besteld. Er waren er 75 geproduceerd, een tekort van 825 tassen dus… Klanten kregen de keus geld terug of drie maanden wachten, want die tijd is nodig om iedere tas met de hand te maken. Uiteindelijk hebben meer dan 600 mensen drie maanden gewacht op hun MY PAPER BAG.

MYOMY – één van Europa’s meest bewuste modemerken

Anno 2016 wordt MYOMY gezien als één van de meest bewuste modemerken in Europa. Het luxelabel staat bekend om haar expertise op het gebied van duurzaam leerlooien, eerlijk verkregen leer en superieur fair trade vakmanschap.
Het leer komt van dieren die bij boerenfamilies een goed leven hebben gehad. De runderen zijn gestorven door ziekte of ouderdom, of worden afgestaan door de boeren omdat ze niet langer meer op het land kunnen werken.
Voor het leerlooien gebruikt MYOMY zo weinig mogelijk schadelijke chemicaliën, hierdoor blijft de kwaliteit van het drinkwater behouden. Dit proces maakt continu verbeterslagen door.
De tassen worden in Calcutta, India handgemaakt door lokale ambachtslieden. In fair trade werkplaatsen bouwen zij een menswaardig bestaan, waar goede gezondheidszorg en educatie voor de hele familie onderdeel van zijn. Inmiddels hebben meer dan honderd gezinnen een beter leven. Sinds kort produceert MYOMY ook in Mongolië. Het certificeringsproces van de werkplaats hier is in volle gang.

MYOMY – DO GOODS

DO GOODS, oftewel “Let’s do good” is de drijfveer achter het duurzame label. Met de aankoop van een MYOMY tas draag jij dus ook bij aan een betere wereld. Een verantwoorde designertas aan je arm? Wie wil dat nou niet?!

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.