Winkeltas
Menu

Hulp nodig?

Wij helpen u graag verder

Filters

Geselecteerde filters

  • Expresso

Expresso

71 Producten
Filters
Filters

Geselecteerde filters

  • Expresso

Expresso

Het Nederlandse modemerk Expresso heeft een eigen handschrift met een uitgesproken vrouwelijke look. De kleding van Expresso accentueert je sterkste punten en verbloemt geraffineerd je zwakkere punten. Bij de ontwerpen van Expresso staan elegantie, comfort en originaliteit voorop.
De kleding van Expresso heeft een uitstekende pasvorm voor de gemiddelde Nederlandse vrouw.

Expresso – Moeiteloos combineren

Elk jaar brengt Expresso vier collecties uit. Iedere collectie bestaat uit verschillende thema’s. Ieder thema kent een eigen look met eigen, bij elkaar passende kleuren, prints, pasvormen en materialen. Naast goede basics als fijne tops en shirts, mooie broeken en rokken en comfortabele truien en vesten bevat ieder thema opvallende, trendy items die iedere outfit net dat beetje extra geven. De verschillende items uit eenzelfde thema zijn door het bij elkaar passende kleurgebruik onderling eenvoudig te combineren. Hierdoor kleed jij je moeiteloos van top tot teen in prachtige outfit van Expresso.

Expresso – Duurzame Mode

Middels de zelf ontwikkelde Materials Policy neemt Expresso verantwoordelijkheid voor de sociale en ecologische impact die het maken van haar collectie met zich meebrengt. In dit beleid zijn richtlijnen, eisen en voorkeuren voor de ethische inkoop van stoffen beschreven. Zo is bijvoorbeeld opgenomen het gebruik van meer duurzame, meer milieuvriendelijke materialen als biologisch katoen, Tencel en Lenzing Viscose te vergroten. Inmiddels wordt biologisch katoen standaard gebruikt voor basics in de zomercollecties van Expresso. Lenzing Viscose wordt standaard gebruikt voor basics in de wintercollecties. Ook is in het beleid het verbod op het gebruik van echt bont en angorawol vastgelegd.

Expresso – Fair Wear Foundation

Expresso vindt het belangrijk dat jij je van binnen én van buiten mooi voelt in de kleding van het merk en daarom zetten zij zich actief in voor mens en milieu. Zo is het modemerk sinds 2004 aangesloten bij de Fair Wear Foundation. De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke, non-profit organisatie die streeft naar het verbeteren van de werkomstandigheden in de kledingindustrie. Met dit lidmaatschap laat Expresso zien dat alle collecties op een verantwoorde manier worden geproduceerd onder goede, gezonde en veilige werkomstandigheden met humane werktijden en tegen een leefbaar loon. Productielocaties worden elk jaar door Expresso zelf bezocht en de verbeterplannen van de Fair Wear Foundation worden samen met de leverancier uitgevoerd.

Expresso – Convenant Duurzame Kleding & Textiel

Samen met brancheorganisaties, de Rijksoverheid en 50 andere kledingmerken tekende Expresso in de zomer van 2016 het Convenant Duurzame Kleding & Textiel. Doel van dit convenant is het verduurzamen van de kleding- en textielsector zodat het aanbod van kleding en textiel eerlijker en duurzamer wordt. De aansloten partijen willen gevaarlijke werkomstandigheden en milieuproblemen gezamenlijk aanpakken. Ook is transparante communicatie naar de consument belangrijk.

Expresso – Donaties

Expresso steunt middels kledingdonaties structureel verschillende goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Per jaar worden ongeveer 2.000 producten gedoneerd aan Dress for Succes, Hoop voor Morgen, 46 Dresses en de voedselbank.
In 2014 heeft Expresso een foundation opgericht. Deze foundation ondersteunt goede doelen en maatschappelijke initiatieven die een bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede of die onderzoek doen naar gezondheid.

Maatvoering

De kleding van Expresso is verkrijgbaar van maat 34 t/m maat 46.

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.