Favorieten

U heeft nog geen favorieten toegevoegd.

Dit jaar 165 jaar Roetgerink

Roetgerink viert in 2019 haar 165 jaar bestaan! “Passie” en “familiegevoel” zijn dé toverwoorden in het succes van 165 jaar Roetgerink. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum namen wij je mee in 165 jaar passie.

Passie begint bij de familie Roetgering. Paul is samen met broer Marcel en zus Engelien de vierde generatie binnen het familiebedrijf. Ans is getrouwd met Marcel en werkt al ruim 30 jaar bij Roetgerink. “Passie” en “familiegevoel” staan centraal in alles wat ze voor Roetgerink doen.

165 jaar passie

“Passie is de drijfveer in alles wat we doen. Of het nu gaat om het netjes houden van de winkel, het sjouwen van dozen, of het bijspringen op een drukke zaterdag. Met passie voor het bedrijf, ons vak en gastvrijheid heeft onze familie in 165 jaar Roetgerink groot gemaakt.”

Al op jonge leeftijd hielpen Paul, Marcel en Engelien mee in de zaak. Het was de normaalste zaak van de wereld. Roetgerink was landelijk bekend en uit heel Nederland kwamen mensen naar Enter. Was een broek te lang? Een rok te wijd? Het artikel werd vermaakt in het atelier en vervolgens per post naar de klant verstuurd. Paul: “Zo’n 200 dozen per week gingen naar Amsterdam, Groningen en noem maar op. Samen met mijn broers, zus, neven en nichten zaten we in een oude schuur om deze dozen in elkaar te vouwen en klaar te maken voor verzending. Na schooltijd maar ook in de vakantie.”

Meer dan 165 jaar familie

Paul, Marcel en Engelien: “Het familiegevoel is belangrijk. Bij Roetgerink liggen onze roots. Als vierde generatie voelen we ons extra verantwoordelijk voor het bedrijf en vinden we het erg belangrijk dat Roetgerink blijft bestaan.”
Ans: “Mijn schoonvader heeft mij ruim 30 jaar geleden een baan aangeboden en ik ben nooit meer weggegaan. Vanaf dag één voelde ik mij welkom en dat is typisch Roetgerink. Iedereen die onze winkels en brasserie bezoekt moet zich welkom voelen.”

Paul: “Ik word er telkens stil van als ik erover nadenk. Ik ben trots op wat mijn familie in 165 jaar heeft opgebouwd. Door alle ontwikkelingen door de jaren heen krijgen we een steeds mooier jasje, maar van binnen zijn we altijd hetzelfde gebleven. ‘Passie’ is het toverwoord dat altijd het succes van Roetgerink heeft bepaald. Ik zou daar graag het woord ‘welkom’ aan toe willen voegen. Zolang ik me kan herinneren, is dat wat iedere klant die hier binnenloopt, voelt en ook móet voelen: Welkom bij Roetgerink.”

Marcel: “Vanuit passie en liefde voor ons familiebedrijf voel ik mij verantwoordelijk voor alles wat Roetgerink is. Zo heb ik wel eens klanten met autopech naar huis gebracht. De dankbaarheid die je dan bij de klanten voelt doet me goed. Op zulke moment ben ik extra trots op wie we zijn.”

Ans: “Ik heb klanten zien opgroeien in de winkel. Als kind kwamen ze met hun ouders naar Roetgerink en nu komen ze hier met hun eigen kinderen shoppen. Dat Roetgerink van generatie op generatie wordt doorgegeven vind ik bijzonder mooi om te zien.”

Engelien: “Als dochter van Marinus ben ik opgegroeid met Roetgerink. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel voor de ervaring van de klant is dan ook groot. Ik vind het belangrijk dat de klant zich thuis voelt. Een nette winkel hoort daar ook bij. Valt er een kledingstuk van het hangertje, dan raap ik dat snel op.”

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.