Winkeltas
Menu

Hulp nodig?

Wij helpen u graag verder

Filters

165 jaar Roetgerink - De Herenafdeling

2019 stond in het teken van ons 165-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum deelden wij verhalen van medewerkers en/of familieleden waarin zij u meenamen in 165 jaar “Passie” en “familiegevoel”. Twee belangrijke begrippen die centraal staan in het succes van 165 jaar Roetgerink.

In deze “165 jaar Passie Story” maakt u kennis met Jan, Guido en Guus, drie modeadviseurs van onze herenafdeling. Wie van u ons al langer bezoekt is de heren vast eens tegengekomen, samen werkten ze namelijk maar liefst 84,5 jaar bij Roetgerink! Jan was in 1972 begonnen en werkte in het najaar van 2019 47 (!) jaar bij Roetgerink. Hij is inmiddels fijn van zijn pensioen aan het genieten. In 1994 kwam Guido het team versterken, begin april 2019 vierde hij zijn 25-jarig jubileum. Guus begon in 2006 op de herenafdeling en vierde eind maart 2019 zijn 12,5-jarig jubileum. Jan, Guido en Guus delen graag met u wat Roetgerink voor hen betekent.

Meer dan 165 jaar passie

Passie voor het vak, voor én achter de schermen, maakt voor Jan, Guido en Guus het werken bij Roetgerink bijzonder.

Jan: “Ik ben hier als 19-jarige jongen begonnen. Ik kwam terecht in een team van ongeveer 20 medewerkers. Nu, 47 jaar later, zijn dat er ruim 200. Ik heb het bedrijf steeds groter zien worden. Niet alleen qua personeel, maar er zijn bijvoorbeeld ook meerdere verbouwingen geweest.” “Ik ben begonnen op de herenafdeling. Daar sta ik nog steeds, maar door de jaren heen heb ik bijna alle afdelingen wel gezien en overal met evenveel passie gewerkt. Passie voor mode wordt hier met de paplepel in gegoten. Je haalt vakdiploma’s. Je mag mee naar beurzen. Je wordt overal bij betrokken en dat maakt het werk bijzonder.”

Guido: “In de 25 jaar dat ik hier nu werk staan voor mij passie, vertrouwen en doorgroeien centraal. Passie voor het vak, voor én achter de schermen, proef je echt bij iedereen en dat werkt heel aanstekelijk. Ik ben begonnen op de herenafdeling. Na korte tijd kwam er een plek vrij op inkoop. Dat heb ik zo’n 18 jaar gedaan. Sinds 2017 ben ik verantwoordelijk voor onze b2b-service en ik sta ook weer op de herenafdeling. B2b is echt wel mijn passie. Ik vind het fijn dat ik het vertrouwen van de familie heb gekregen deze service uit te breiden en goed neer te zetten. Het is een nieuwe uitdaging en een echte groeimarkt.”

Guus: “Samen met de klant tot een mooi resultaat komen vind ik heel belangrijk. Als de klant tevreden is geeft mij dat een goed gevoel en energie om met passie verder te gaan met mijn werk. Zo kwam er eens een klant op de afdeling voor een maatpak. De klant had elders een duur maatpak laten maken dat uiteindelijk niet goed paste. Dit was voor mij een extra stimulans om het goed te doen en dat pakte heel goed uit. Ik heb alles opgemeten, het pak kwam binnen en zat perfect. De klant heeft nu al een paar keer achter elkaar zijn kostuum bij ons gekocht.”

Meer dan 165 jaar familie

Jan, Guido en Guus zien familiegevoel als een belangrijk onderdeel van Roetgerink.

Jan: “Ik heb vier directeuren meegemaakt. Marinus, Gerard en Frans, en Paul. Allemaal uit één familie, en dat is echt bijzonder. Het familiegevoel bij collega’s onderling is ook belangrijk. Dit werd versterkt door allerlei uitjes. Dinsdags was de winkel gesloten en Moos-tochten waren een traditie met de club van de herenafdeling. De hele morgen trokken we al wandelend, ergens in de regio, van kroeg naar kroeg. In de laatste kroeg sloten we af met een bord Moos, boerenkoolstamppot. Nog steeds zijn we op de herenafdeling een hecht team en eens in de zoveel tijd doen we leuke dingen, gezellig uit eten of lekker bowlen.”

Guido: “Het familiegevoel is belangrijk bij Roetgerink. Dit wordt ook echt wel doorgegeven aan de medewerkers. Bijzondere momenten zijn de uitstapjes met personeel en familie, zoals een bezoek aan een voetbalwedstrijd of een feest in discotheek Lucky, Rijssen. Dan heb je het extra gezellig. Deze activiteiten versterken het familiegevoel. Ik ben trots op de familie Roetgering, maar zeer zeker ook op de winkel en de collega’s. Het lijkt heel gewoon maar het is ontzettend bijzonder dat er zo’n grote winkel staat.”

Guus: “Roetgerink is een echt familiebedrijf waar ik heel graag voor werk. Ik ga hier ‘s morgens met plezier naartoe. Dat plezier breng ik graag over op de klant door er voor de klant te zijn, ze goed te helpen en ze een goed gevoel te geven.” “Ik ben er trots op dat ik onderdeel ben van het bedrijf dat Roetgerink nu is en dat wat het in de toekomst zal zijn. Roetgerink staat niet stil en innoveert altijd. Als we op dezelfde manier doorgaan zal Roetgerink nog járen blijven bestaan.”

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.