Winkeltas
Menu

Hulp nodig?

Wij helpen u graag verder

Filters
  • 02-Actiepagina-SliderTop-Desktop-3840x1000

Meer dan 165 jaar Roetgerink - De Kinderafdeling

In 2019 vierden wij ons 165-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze mooie mijlpaal deelden wij korte verhalen van medewerkers en/of familieleden waarin zij u meenamen in 165 jaar Roetgerink. “Passie” en “familiegevoel” zijn dé toverwoorden in het succes van 165 jaar Roetgerink en staan dan ook centraal in deze verhalen.

In de vijfde “165 jaar Passie Story” maakt u kennis met Jeanette, Anita en Marloes, drie modeadviseurs van onze kinderafdeling. Jeanette is in 1989 begonnen en werkte in 2019 al bijna 31 jaar bij Roetgerink. Anita kwam in 1990 de kinderafdeling versterken. In de zomer van 2019 werkt zij alweer 29 jaar op onze kinderafdeling. Marloes begon in 1997 en was in ons jubileumjaar al 22 jaar een vast gezicht van onze kinderafdeling. Jeanette, Anita en Marloes delen graag met u wat Roetgerink voor hen betekent.

Meer dan 165 jaar familie

De gezellige, gemoedelijke sfeer onderling. Jeanette, Anita en Marloes zijn praktisch met elkaar opgegroeid, familiegevoel is voor hen dan ook een belangrijk onderdeel van Roetgerink.

Jeanette, werkt sinds februari 1989 op onze kinderafdeling
Hoe zie jij familiegevoel terug in de samenwerking met je collega’s van de kinderafdeling? Jeanette: “We hebben het gewoon heel gezellig met elkaar. Onderling, in goede en slechte tijden, staan we altijd voor elkaar klaar. We werken al jaren samen, dus je kent elkaar al langer. Je hebt samen natuurlijk al heel wat meegemaakt. Hierdoor hebben we echt een sterke band.
Wat is typerend voor jou en je collega’s? Jeanette: “We motiveren elkaar. We zijn allemaal enthousiast. We hebben allemaal dezelfde passie. Het voelt voor ons allemaal als ons eigen winkeltje. Een winkeltje binnen Roetgerink. Die passie en dat verantwoordelijkheidsgevoel hebben wij op de kinderafdeling allemaal wel beetje.”.

Anita, werkt sinds augustus 1990 op onze kinderafdeling
Hoe is de sfeer op de kinderafdeling? Anita: “We zijn als kinderafdeling, omdat we een klein team zijn, altijd heel betrokken. We staan voor elkaar klaar en helpen elkaar waar nodig. Collegialiteit en gezelligheid is er niet alleen op onze afdeling. We hebben het gezellig met elkaar. Iedereen is heel toegankelijk en de sfeer is gemoedelijk. Iedereen kijkt naar elkaar om. Als je bijvoorbeeld ziek bent krijg je veel kaartjes.”.
Is de sfeer altijd al zo geweest? Anita: “Ja, vanaf het begin dat ik hier werk is de sfeer goed. We hebben als kinderafdeling altijd een leuk team gehad. We deden ook toen al veel samen. Om de beurt mochten we bijvoorbeeld mee op inkoop. We mochten mee naar modebeurzen. Nog steeds gaan we trouwens mee naar de beurzen. Dat we op de kinderafdeling altijd een klein, hecht team zijn gebleven spreekt mij erg aan.”

Marloes, werkt sinds juli 1997 op onze kinderafdeling
De kinderafdeling is een echte familieafdeling, hoe zie jij dit terug? Marloes: “Doordeweeks komt de moeder met de kinderen winkelen. In het weekend komt de vader ook mee. Vaders zijn tegenwoordig veel hipper en vinden kleding en winkelen ook leuker. Toen ik begon kwamen er minder vaders. Je merkt dat de vader een andere, grotere rol heeft gekregen in het gezinsleven. En dat vind ik mooi om te zien. Er zijn nu veel hippe vaders die leuk met de kinderen komen winkelen.
Het familiegevoel staat centraal bij Roetgerink, merk jij dit ook in de samenwerking met je collega’s? Marloes: “Het familiegevoel is er zeker op onze afdeling. Ik vind dat wij heel sociaal zijn onder elkaar. Dit komt ook door het feit dat vier van de zeven collega’s al ruim 20 jaar op de kinderafdeling werken. Je kent elkaar dus door en door. Je kent elkaars kinderen en de thuissituatie. Het is bijzonder dat we al zo lang met elkaar samenwerken. Je bent hier met elkaar opgegroeid en dat is voor mij het familiegevoel.”
Doen jullie ook leuke dingen buiten werktijd? Marloes: “Jazeker! Ons vaste uitje is dat we twee keer per jaar allemaal proberen mee te gaan naar de SundaySchool, de beurs voor kinderkleding. Dat is altijd een hele leuke dag. We gaan dan op onze vrije dag. Iedereen vind het leuk en is mooi gekleed. We sluiten de dag altijd af met een etentje. Echt gezellig! Volgens mij heb ik dit uitje nog nooit gemist.”
Als je nog één ding mag zeggen over wat jou en je collega’s typeert wat is dat dan? Marloes: “Samen staat bij ons centraal. We doen het samen. We doen het met elkaar. En dat vind ik heel mooi.”

Meer dan 165 jaar passie

Door passie voor het vak en de afdeling waar ze werken, én doordat ze het hartstikke leuk vinden om met kinderen te mogen werken laten Jeanette, Anita en Marloes onze jongste klanten stralen in een nieuwe outfit.

Jeanette, werkt sinds februari 1989 op onze kinderafdeling
Wat vind je het leukste aan je werk? Jeanette: “Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken. Kinderen zijn heel eerlijk, spontaan en open. Ik vind het leuk om kinderen mooi aan te kleden. Meisjes houden ervan om een setje uit te zoeken en kleding te passen. Bij jongens is het de uitdaging om zo snel mogelijk het juiste uit te zoeken. Jongens hebben nooit zo heel veel zin om te winkelen. Als ze wat groter worden hebben ze wel weer interesse in mode, maar op een bepaalde leeftijd willen ze echt niet. Dan is het leuk als je heel snel bijvoorbeeld precies de juiste broek pakt en dat de jongen helemaal tevreden is.”.
Wie komt er shoppen als de kinderen op school zijn? Jeanette: “Toen ik hier kwam werken vroeg ik mij dat ook af. Wat zou ik de hele dag kunnen doen? Wie komt er overdag? De kinderen zitten toch de hele dag op school? Al snel kwam ik erachter dat er genoeg te doen is. Moeders komen bijvoorbeeld vast kleding halen zodat de kinderen die thuis kunnen passen. Vanaf het begin dat ik hier werk komen er ook veel opa’s en oma’s. Nog steeds komen er geregeld opa’s en oma’s kleding kopen voor de kleinkinderen. Dat vinden ze echt heel leuk om te doen.”
Dus opa’s en oma’s winkelen ook graag op de kinderafdeling? Jeanette: “Jazeker! Eén opa is bijvoorbeeld vaste klant van onze afdeling. Zijn dochter koopt geen merkkleding voor haar kinderen omdat ze dat niet kan betalen. Veel kinderen dragen tegenwoordig merkkleding en deze opa wil graag dat zijn kleinkinderen dit ook kunnen. Dus opa komt bij ons winkelen voor zijn kleinkinderen. Hij ziet de kinderen dan genieten en dat vindt hij mooi.".
Dat is bijzonder om mee te mogen maken toch? Jeanette: “Ja, dat is mooi. Zo maak je wel veel mee. Gisteren nog was er een oma die kleding kwam uitzoeken voor haar vijf kleinkinderen. Ze vertelde dat ze het eigenlijk niet meer wilde doen, want het had haar vorig jaar veel moeite gekost omdat ze het zo lastig vond. Maar dit jaar stond ze er toch weer en dat vond ik echt knap. Ze had appjes gekregen van haar dochters met alle maten van de kinderen. En zo hebben we samen wat moois uitgezocht.”.

Anita, werkt sinds augustus 1990 op onze kinderafdeling
Wat betekent passie voor jou? Anita: “Ik vind het hartstikke leuk om met kinderen te werken. Het is echt heel gezellig. Kinderen zijn onbevangen en recht door zee. Als ze verlegen zijn vind ik het leuk om ze een beetje los te krijgen. Ik luister graag naar wat de kinderen willen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich comfortabel voelen in wat ze aan hebben. Dat ze blij worden van hun nieuwe outfit en er zelfvertrouwen door krijgen.”
Je werkt al 29 jaar op de kinderafdeling, zijn kinderen van nu anders? Anita: “Ja, echt wel! In vergelijking met mijn beginjaren hebben kinderen van nu veel meer een eigen stijl, een eigen mening. Ze weten precies welke merken ze willen en wat ze wel of niet leuk vinden.”
29 jaar, verveelt het nog niet? Anita: “Nee! Geen dag verveel ik mij. Geen dag is hetzelfde. Iedere dag heb je contact met mensen. Iedere dag is dat leuk en weer anders.”
Wat wil je nog graag met ons delen? Anita: “Onlangs gebeurde er iets moois… Op de kinderafdeling hebben we een ‘spiegelnis’. Dat is een hoek met drie spiegels. Als je voor de spiegel staat zie je jezelf heel vaak terug. Een jongen van een jaar of 13 stond in de spiegelnis en zei ‘Mama, weet je wel hoe veel ik van je hou?’, hij pakte z’n moeder vast en nam haar mee de spiegelnis in. Ze keken beiden de spiegels in en de jongen zei ‘oneindig veel!’. Dat was heel mooi. Tegenwoordig hoor je dat kinderen niet veel meer zeggen, en al helemaal niet op die leeftijd. Zulke pure momenten blijven je bij.”

Marloes, werkt sinds juli 1997 op onze kinderafdeling
Waar word jij vrolijk van? Marloes: “Op de kinderafdeling kun je het meest creatief bezig zijn en dat vind ik echt leuk. Daar word ik blij van! Ik vind het leuk om voor meisjes aparte, creatieve setjes en combinaties te maken. Niet te standaard, gewoon net even iets anders. Bijvoorbeeld gekke kousen en een maf print rokje combineren met een leuk streepje. De reacties op de setjes vind ik ook leuk. Als moeders de kleding aan zien zeggen ze wel eens ‘Ik had nooit gedacht dat ik deze combinatie leuk zou vinden’ en uiteindelijk kiezen ze toch dat ene setje. Dat vind ik mooi.”
En de jongens? Marloes: “Tiener jongens zijn ook heel leuk! Je ziet vaak aan hun gezicht dat ze van mama mee moeten. Ze hebben er eigenlijk geen zin in. Je krijgt ze uiteindelijk altijd wel zo ver om een leuke set te passen en dan zijn ze toch wel heel blij. Vaak moedig je ze dan op een grappige manier even extra aan, zo van: ‘Pas even door, dan hoef je het hele seizoen niet meer te winkelen’. Tieners jongens zijn eigenlijk mini-mannetjes.
Mini-mannetjes? Marloes: “Ja, een kopie van de volwassen man. De mannen op de herenafdeling komen meestal ook 1 keer per seizoen de hele garderobe kopen. De jongens lijken daar echt op. Het zit er dus al vroeg in haha. Meisjes lijken veel meer op de moeders. Die komen vaker gezellig langs en vinden shoppen en kleding passen ook echt leuk.”
Laatste vraag, waarom is het werk op de kinderafdeling zo leuk? Marloes: “De afwisseling is echt het leukste. Ik mag kinderen helpen, maar ik mag ook de winkel mooi maken en bijvoorbeeld setjes uitzoeken voor de paspoppen. Het is niet alleen modeadvies geven, we mogen zo veel meer en dat maakt het werken op de kinderafdeling echt leuk!”.

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd naar onze kinderafdeling? Lees hier alles over de merken van onze kinderafdeling. Film kijken na het winkelen? Ontdek hier onze kinderbioscoop.

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.