Geniet gratis van een kop heerlijke koffie

In onze Koffiekökk’n kan je gratis genieten van een heerlijke kop koffie of thee. Voor de kinderen staat er een verfrissend glaasje ranja klaar. Huiselijkheid en gastvrijheid staan centraal in deze jaren oude traditie. Genietend van uw warme drankje en de aangename sfeer, blader je rustig door een modetijdschrift of door een krant. In onze gezellige Koffiekökk’n kom je heerlijk tot rust, en kan je lekker bijtanken voor een vervolg op je shop- en passessie, of voor je reis naar huis.

Een lange traditie

De Koffiekökk'n hoort bij Roetgerink zoals klompen bij Enter. Vanaf dag één worden klanten getrakteerd op een gratis kopje koffie. Eerst bij de familie thuis, toen in het café en later in de winkel. Wie nu de trap tegenover de kassa’s oploopt stapt de gezellige Koffiekökk’n binnen waar de geschiedenis van Roetgerink tentoongesteld wordt in de vorm van foto’s, meubels, tegeltjes en gebrandschilderde ramen.

Roetgerink Mode & Schoenen

Dorpsstraat 148,
7468 CR Enter

Roetgerink.nl

Wij bieden je

 • Meer dan 6.500m² mode en schoenen
 • Meer dan 450 (inter)nationale modemerken onder één dak
 • Voor dames, heren en kinderen en voor alle gelegenheden
 • Vakkundige en gespecialiseerde modeadviseurs en -stylisten
 • Voldoende gratis parkeergelegenheid
 • Gratis kopje koffie in onze gezellige Koffiekökk’n
 • Alle afdelingen zijn via een lift te bereiken
 • Kinderbioscoop op onze kinderafdeling
 • Eigen vermaakatelier, vaak klaar terwijl je wacht
 • Voordelen voor vaste klanten met de Fashion Card
 • Eigen Brasserie R-1854 aan de overkant met gezellig terras
 • Taxiservice met de Fashion VIP Shuttle
 • Shop & Sleep arrangement Erve Christiaan op loopafstand

Wist je dat?

Wist je dat Roetgerink begin 1900 hét uitje van de week was? Iedere zondagmorgen kwamen de boeren uit de omgeving met paard en wagen naar de kerk. De koetsen werden achter het Roetgerink-café aan de Dorpsstraat 148 gestald. De paarden konden hier wat grazen en de families woonden de kerkdienst bij. Na de dienst kreeg iedereen bij Roetgerink in het café koffie en een borrel. Terwijl de mannen borrelden kochten de vrouwen kruidenierswaren bij Roetgerink. Dit was het uitje van de week en Roetgerink was het verzamelpunt.

Een kijkje in de geschiedenis van Roetgerink

De naam "Koffiekökk'n" ontstond in de beginjaren van Roetgerink toen eind 1800 klanten een bakje koffie kregen in de kökk’n van de familie Roetgering. Dit was het begin van de Koffiekökk'n. Een traditie die nu nog steeds belangrijk is.
De sfeer van de huidige Koffiekökk’n neemt iedereen mee terug in de tijd.

Miranda Nijland werkt al bijna 30 jaar in de Koffiekökk'n. “Als je hier in de koffiekökk'n rondkijkt zie je kleine stukjes historie”, zegt Miranda. “Op de mooie gebrandschilderde ramen tussen de winkel en de Koffiekökk'n zijn oude familieleden van de familie Roetgering te zien. Ook hangen er her en der veel foto’s van bijzondere momenten. Foto’s van overleden familieleden hebben een speciale plaats en dagelijks brandt hier een kaarsje. Hier en daar staan antiekstukken. Deze zijn door de jaren heen in de familie gebleven en hebben een eigen plekje gekregen in de Koffiekökk'n. De originele benne waarmee Christiaan Roetgering in 1854 als marskramer door Twente trok staat voor de koffiebar. De dekenkist uit het huis van Gerard Roetgering staat tegen de muur en enkele meubels komen uit het ouderlijk huis van de familie Marinus Roetgering. De schouw in het midden van de ruimte is de originele schouw uit het café van voor 1962 en is gespaard gebleven bij de grote brand. Op deze schouw hangen de originele tegeltjes met bijbeltaferelen. De schouw links in de hoek komt uit de oude Koffiekökk'n. Zelfs de bordjes op de schouw zijn bewaard gebleven.”.
Stuk voor stuk bijzondere herinneringen die je een kijkje geven in de geschiedenis van Roetgerink en de familie.

"Wanneer je in de Koffiekökk'n rondkijkt zie je stukjes historie."
De sfeer van de Koffiekökk’n neemt iedereen mee terug in de tijd. Allerlei bijzondere herinneringen geven bezoekers een klein kijkje in de keuken van het bedrijf en de familie.

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.