Winkeltas
Menu

Hulp nodig?

Wij helpen u graag verder

Filters

Kom tot rust in onze Koffiekökk’n

Wie de trap tegenover de kassa’s oploopt stapt onze gezellige Koffiekökk’n binnen. Laat je lekker verwennen. Neem plaats en geniet van een heerlijke gratis kop koffie of thee. Zin in een zoetigheid bij je warme drank? Bestel dan ons ambachtelijke Annie's appelgebak. Mmm... om je vingers bij af te likken! Kinderen lessen de dorst met een verfrissend glaasje ranja. Kom heerlijk tot rust en geniet van jouw warme drankje en de huiselijke sfeer. Blader rustig door een modetijdschrift of lees de krant van vandaag. Kijk ook eens om je heen. Foto’s, meubels, tegeltjes en gebrandschilderde ramen nemen je mee terug in de tijd en laten je kleine stukjes geschiedenis van Roetgerink zien.

Stukjes geschiedenis in onze Koffiekökk’n

In de beginjaren van Roetgerink, eind 1800, kregen klanten een bakje koffie in de kökk’n van de familie Roetgering. Zo ontstond de naam “Koffiekökk’n” en de gastvrije traditie werd geboren. De sfeer van de huidige Koffiekökk’n doet denken aan deze periode en neemt iedereen mee terug in de tijd. Miranda Nijland werkt al meer dan 20 jaar in onze Koffiekökk'n. “Als je hier in de koffiekökk'n rondkijkt zie je kleine stukjes historie”, zegt Miranda. “Op de mooie gebrandschilderde ramen tussen de winkel en de Koffiekökk'n zijn oude familieleden van de familie Roetgering te zien. Ook hangen er her en der foto’s van bijzondere momenten. Foto’s van overleden familieleden hebben een speciale plaats en dagelijks brandt hier een kaarsje. Hier en daar staan antiekstukken. Deze zijn door de jaren heen in de familie gebleven en hebben een eigen plekje gekregen in de Koffiekökk'n. De originele benne waarmee Christiaan Roetgering in 1854 als marskramer door Twente trok staat voor de koffiebar. De schouw in het midden van de ruimte is de originele schouw, van voor 1962, uit het café van de winkel. Op deze schouw hangen de originele tegeltjes met bijbeltaferelen. De schouw links in de hoek komt uit de oude Koffiekökk'n. Zelfs de bordjes op de schouw zijn bewaard gebleven.”. Allemaal bijzondere herinneringen die je een klein kijkje geven in de geschiedenis van Roetgerink en de familie.

Meer dan 165 jaar service

Van de unieke Fashion VIP Shuttle en een eigen vakkundige atelier tot aan gespecialiseerd maatwerk en een persoonlijke bedrijfskledingservice. Wij bieden je services die de beleving en het winkelen bij Roetgerink Mode en Schoenen uniek en aangenaam maken. Met passie voor het vak doen wij, al meer dan 165 jaar, graag ons uiterste best je een prettige, ontspannen Roetgerink-ervaring te geven.

Roetgerink.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden en om u relevante advertenties te kunnen tonen. Klik hier voor alle informatie over ons cookiebeleid. U kunt uw voorkeuren wijzigen via “instellingen aanpassen”. Wilt u een optimale shopervaring? Geef dan toestemming door te klikken op “Akkoord”.