Winkeltas
Menu

Hulp nodig?

Wij helpen u graag verder

Filters
 • 1-MeerRoetgerink-Koffiekeuken-BannerTop

Kom tot rust in onze Koffiekökk’n

Wie de trap tegenover de kassa’s oploopt stapt onze gezellige Koffiekökk’n binnen. Laat u lekker verwennen. Neem plaats en geniet van een heerlijke gratis kop koffie of thee. Kinderen lessen de dorst met een verfrissend glaasje ranja. Kom heerlijk tot rust en geniet van uw warme drankje en de huiselijke sfeer. Blader rustig door een modetijdschrift of lees de krant van vandaag. Kijk ook eens om u heen. Foto’s, meubels, tegeltjes en gebrandschilderde ramen nemen u mee terug in de tijd en laten u kleine stukjes geschiedenis van Roetgerink zien.

Stukjes geschiedenis in onze Koffiekökk’n

In de beginjaren van Roetgerink, eind 1800, kregen klanten een bakje koffie in de kökk’n van de familie Roetgering. Zo ontstond de naam “Koffiekökk’n” en de gastvrije traditie werd geboren. De sfeer van de huidige Koffiekökk’n doet denken aan deze periode en neemt iedereen mee terug in de tijd. Miranda Nijland werkt al meer dan 20 jaar in onze Koffiekökk'n. “Als je hier in de koffiekökk'n rondkijkt zie je kleine stukjes historie”, zegt Miranda. “Op de mooie gebrandschilderde ramen tussen de winkel en de Koffiekökk'n zijn oude familieleden van de familie Roetgering te zien. Ook hangen er her en der foto’s van bijzondere momenten. Foto’s van overleden familieleden hebben een speciale plaats en dagelijks brandt hier een kaarsje. Hier en daar staan antiekstukken. Deze zijn door de jaren heen in de familie gebleven en hebben een eigen plekje gekregen in de Koffiekökk'n. De originele benne waarmee Christiaan Roetgering in 1854 als marskramer door Twente trok staat voor de koffiebar. De schouw in het midden van de ruimte is de originele schouw, van voor 1962, uit het café van de winkel. Op deze schouw hangen de originele tegeltjes met bijbeltaferelen. De schouw links in de hoek komt uit de oude Koffiekökk'n. Zelfs de bordjes op de schouw zijn bewaard gebleven.”. Allemaal bijzondere herinneringen die u een klein kijkje geven in de geschiedenis van Roetgerink en de familie.

Het team

Onze gastvrije, gespecialiseerde modeadviseurs staan graag voor u klaar.
Maak kennis met een selectie van het Roetgerink-team.
 • Jeannet Asbroek

  Gastvrouw

  Jeannet Asbroek
 • Alie Keizer

  Gastvrouw

  Alie Keizer
 • Miranda Nijland

  Gastvrouw

  Miranda Nijland
 • Gerry van Coesant

  Gastvrouw

  Gerry van Coesant
Jeannet Asbroek

Gastvrouw

Jeannet Asbroek

Alie Keizer

Gastvrouw

Alie Keizer

Miranda Nijland

Gastvrouw

Miranda Nijland

Gerry van Coesant

Gastvrouw

Gerry van Coesant

Onze service

Van de unieke Fashion & Food Cab en een eigen vakkundige atelier tot aan gespecialiseerd maatwerk en een persoonlijke bedrijfskledingservice. Wij bieden u services die de beleving en het winkelen bij Roetgerink Mode en Schoenen uniek en aangenaam maken. Met passie voor het vak doen wij graag ons uiterste best u een prettige, ontspannen Roetgerink-ervaring te geven.